• Jonna Kaasalainen

Vastasyntynyt - Newborn


Yhä enemmän ja enemmän halutaan kuvauttaa vastasyntyneitä, kun taas ennen kuvautettiin perheen tulokas kolmen kuukauden iässä tai vasta yksivuotiaana. Vauvan vastasyntyneen piirteet alkavat katoamaan jo kahden viikon jälkeen, jolloin kuvaus kannattaa ajoittaa kun vauva on 7-14 päivän ikäinen. Tässä kuvassa vanhemmat halusivat syntymäajan, -painon ja pituuden, sekä nimen kuvaan, jota käyttävät ristiäisten kiitos -korttina (nimi poistettu kuvasta).

Aivan uskomattoman suloisia kuvia saadaan, kun studiossa on tarpeeksi lämmin ja vauva nukkuu, tällöin häntä voidaan asetella kuvaa varten, eikä hän herää siihen vaikka häntä vähän käännellään ja muovataan.

Näissä kuvissa on silmät kiinni, jolloin korostuu pienuus, avuttomuus, tietämättömyys muusta maailmasta.

Seuraavassa kuvassa on pariviikkoinen silmät auki ja ero on merkittävä.

Jos siis pienokainen nukahtaa automatkalla kohti kuvausta, ei kannattakkaan ruveta häntä herättelemään perillä, jos haluaa korostaa vastasyntyneen piirteitä ja muovata tiettyyn asentoon. Se ei välttämättä onnistu hereillä, sillä näillä pienokaisilla on kuitenkin hyvin vahva oma tahto ja se jalka ei tahdo pysyä siinä kohti missä äiti tai kuvaaja sen haluaisi olevan.

Ei kannata pelätä tai huolestua kuvauksen sujumisesta, vaan lähteä rohkeasti kuvaan. Kuvataan vauvan ja perheen ehdoilla. Jos ei millään tahdo onnistua, otetaan toinen päivä uudestaan. Inspiroitukaa ja ideoikaa. Itse suosin pinterestiä, käytän sitä paljon ideoiden tallettamiseen ja sieltä on helppo poimia talletettuja ideoita kehitettäväksi tai käytettäväksi. -> https://fi.pinterest.com/JoKaPhoto/

Muistilista newborn kuvaan

-alustavan ajan voi varata jo ennen lapsen syntymää, vaihdetaan aikaa, jos pikkuinen tuleekin etuajassa tai vasta lasketun ajan jälkeen.

-varaa kuvaukseen aikaa, jos iskee nälkä tai vaippa pitää vaihtaa

-ideoi ja suunnittele mitä kuvaan haluatte (pehmolelu, vaate, lelu)

-rekvisiittaa ja asuja on myös studiolla

-vauva voi nukkua kuvauksen ajan

-iho-ongelmista ei kannata välittää, niitä voidaan häivyttää ja poistaa kuvankäsittelyllä

-Heittäytykää lopuksi itsekkin kuvaan

GIF: Powered by GIPHY

#newborn #newbornphotography #babyphotography #baby #newbornphoto #photography #finland #photoshoot #vastasyntyneenvalokuvaus #vastasyntynyt #valokuvaus #valokuvaajakuopio #vauvavalokuvaus #vauva #vauvanvalokuvaus #lapsikuvaus #perhepotretti #sisaruskuva

0 views

@2020 Joka Photo